پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

بیماری آنفلوانزا که یک بیماری حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آب ریزش بینی، گلو درد و سرفه خود را نشان می‌دهند.

 


معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، در کمیته دانشگاهی بیماری حاد تنفسی با محوریت آنفلوانزای انسانی و فوق حاد پرندگان در مهر ماه 1401 گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و بازگشایی مدارس و مراکز تجمعی و احتمال شیوع بیماری آنفلوانزا که یک بیماری حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آب ریزش بینی، گلو درد و سرفه خود را نشان می‌دهند.




به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس علی مکارمی افزود: از آنجایی که سرعت انتشار و همه‌گیری ویروس بالا است و عوارض آن ذات‌الریه ویروسی یا باکتری است.




وی تصریح کرد: ویروس در سه نوع A، B و C است،قبل از بروز علائم ترشحات دستگاه تنفسی قابل شناسایی است.




مهندس مکارمی یادآور شد: تنها مخزن ویروس آنفلوآنزا ویروس انسان است و مهمترین راه انتقال محیط‌های سربسته و پرجمعیت، اتوبوس، خوابگاه ها و مکان‌های تجمعی است که از طریق هوا می‌تواند به فرد منتقل شود.راه‌های پیشگیری رعایت بهداشت فردی، شست و شوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و عدم مراجعه به مکان‌های تجمعی است.




معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، گفت: فرد مبتلا به آنفلوآنزا باید تا زمان بهبودی در خانه قرنطینه شوند تا دیگران در امان باشند.


وی با بیان اینکه، راه دیگر پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا واکسن است، اشاره کرد: از واکسن‌های چهار ظرفیتی برای مقابله با این ویروس استفاده می‌کنیم.


مهندس مکارمی، در ادامه بیان کرد: براساس دستورالعمل مصرف واکسیناسیون، کارکنان بهداشت و درمان که در خط مقدم مبارزه با این ویروس هستند، بخش‌های بیمارستانی که با این ویروس سر و کار دارند، کارکنان دامپزشکی و محیط زیست که با پرندگان آلوده به ویروس سر و کار دارند، افرادی که در آسایشگاه، سرای سالمندان، معلولان ذهنی تحت پوشش گروه‌های بهزیستی، بیماران که سیستم ایمنی ضعیف دارند مثل اچ‌آی‌وی، بیماران خاص، بیماران پیوندی، دیالیزی، تالاسمی و سرطان‌های بدخیم در اولویت واکسیناسیون هستند




معاون اجرایی مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان خاطرنشان کرد: در مرحله بعدی افراد بیشتری تحت پوشش واکسیناسیون آنفلوآنزا قرار می‌گیرند و همچنین آنفلوانزا در بیمارستان‌های خصوصی موجود است و مردم می‌توانند توزیع کنند.




مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه چگونگی ویروس آنفلوانزای انسانی اشاره کرد و گفت: این بیماری در مناطق معتدل معمولا در ماه‌های سرد و زمستان رخ می دهد و از فرد به فرد از طریق عطسه،سرفه یا تماس با سطوح آلوده منتشر می شود. 




علیرضا عوض پور، تصریح کرد: ویروس آنفلوانزای فصلی می تواند سبب بیماری خفیف تا شدید و حتی مرگ بخصوص در افراد پرخطر گردد، که این افراد شامل زنان باردار، افراد پیر و کودک، افراد دارای نقص ایمنی و افراد دارای بیماریهای مزمن زمینه ای می باشند.




مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج،افزود:  ویروس های آنفلوانزای فصلی می توانند بطور مداوم آلودگی و بیماری ایجاد نمایند بدین معنی که مردم می توانند چندین بار به این ویروس آلوده و بیمار شوند.


و در ادامه با بیان اینکه به همین منظور اجزای واکسن های آنفلوانزا می توانند چندین بار بازنگری شده(معمولا 2 بار در سال)و بطور دوره ای به روز رسانی می شوند، تا از تاثیر مداوم این واکسن ها اطمینان حاصل گردد.




عوض پور در ادامه این کمیته برون بخشی به آنفلوانزای پاندمی، گریزی زد و گفت:  پاندمی هنگامی که ویروس آنفلوانزایی که قبلا در جامعه انسانی در گردش نبوده رخ می دهد(اکثر مردم به آن ایمنی ندارند) و در میان انسانها منتقل می گردد. 




مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان توصیه کرد: این ویروس ها ممکن است نوپدید و در گردش باشند و سبب طغیانهای بزرگ در خارج از فصل معمول آنفلوانزا شوند، بدلیل آنکه اکثریت جمعیت به این ویروس ها ایمنی ندارند بخش زیادی از جمعیت آلوده می شوند. 




علیرضا عوض پور، در ادامه گفت: بعضی از پاندمی ها امکان دارد، منجر به آلودگی شدید در حالیکه بعضی دیگر منجر به آلودگی خفیف جمعیتی شوند و دلایل این تفاوت فاحش هنوز بدرستی شناخته نشده است.




مدیر پیشگیری و مبارزه با واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان به آنفلوانزای حیوانی اشاره کرد و گفت: انسانها نیز می توانند به ویروس های آنفلوانزای در گردش در حیوانات مبتلا شوند از جمله آنفلوانزای پرندگان،خوکی، اسبی، سگی. طیف علایم در انسان از یک التهاب چشمی خفیف تا پنومونی شدید و مرگ متفاوت می باشد.                         


عوض پور،بیان کرد:  معمولا آنفلوآنزای حیوانی انتقال بین حیوان و انسان بدلیل تماس مستقیم با حیوان آلوده یا محیط آلوده رخ می داده که اگر این تطابق و ترکیب در بدن انسان رخ دهد و انتقال آسان انسان به انسان شروع شود در واقع پاندمی آغاز گردیده است.




عوض پور، در پایان خاطرنشان کرد: اصطلاح واریانت که با کلمه " v "بعد از نام ویروس در نامگذاری گذاشته می شود بیانگرتشخیص و افتراق آنها از ویروس های انسانی مشابه می باشد.


به گزارش وب دا یاسوج، این کمیته استانی با حضور معاون فنی مرکز بهداشت استان، مدیران مرتبط واحد های تخصصی معاونت بهداشتی، متخصصان و اعضای هیأت علمی از جمله خانم دکتر گرد آفرین نیکبخت، دکتر قدیمی مقدم، دکتر پارسا، نمایندگانی از استانداری کهگیلویه و بویراحمد، سازمان دامپزشکی، صدا و سیما، آموزش و پرورش جهاد کشاورزی آب و فاضلاب در سالن جلسات مرکز بهداشت استان برگزار شد.


تهیه گزارش و نویسنده/ سید حسین رازیان